Ebru Gündeş (1972)

ebru gundes Ebru Gündeş (1972)

Ebru Gündeş

Ebru Gündeş 24 Temmuz 1975 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Bir süre konfeksyon işçisi olarak çalıştıktan sonra Neşe Demirkat tarafından keşfedildi. İlk albümünü hazırlamaya başlamadan önce, sahne tecrübesi kazanabilmek için bir süre Emel Sayın’a vokalistlik yaptı. Kısa zaman içinde bu renkli dünyaya alışmayı başardı ve ilk albümünün hazırlıklarına başladı.

Ebru Gündeş 1993 yılında, Selçuk Tekay’ın prodüktörlüğünü ve Özkan Turgay’ın aranjörlüğünü yaptığı ilk albümü “Tanrı Misafiri”ni çıkardı. Bu albüm ile yakaladığı başarı tanınmasının yanı sıra, pek çok ödülün de sahibi olmasını sağladı. 1994, 1995 ve 1996 yıllarında düzenlenen Kral Tv Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Kadın TSM Sanatçısı” ödülünü kazandı.

İlk albümünün başarısı üzerine hemen ikinci albüm hazırlıklarına başladı ve 1994 yılında “Tatlı Bela” albümü yayınlandı.

Ebru Gündeş 1995 yılında çıkardığı “Ben Daha Büyümedim” adlı albümü ile de iyi bir satış grafiği yakaladı. Bir sonraki albümü “Kurtlar Sofrası”nın ardından kendisine gelen televizyon dizileri için oyunculuk tekliflerini değerlendirdi. 1998 yılında yine Selçuk Tekay prodüktörlüğünde çıkardığı albümü “Sen Allahın Bir Lütfusun” ile de önemli satış rakamlarına ulaştı.

2000 yılında çıkardığı “Dön Ne Olur” adlı albümünün tanıtımı sırasında, basın mensupları karşısında beyin kanaması geçirdi. Bu olay üzerine uzunca bir süre hayranlarından uzak kalan Gündeş’in bu albümü de 1 milyondan fazla satıldı.

Ebru Gündeş Popstar Alaturka adlı yarışmada da jürü üyeliği yapmıştır.

2001 – 2001 yılında çıkardığı yedinci; ‘Ahdım Olsun’ isimli albümünde Türkiye’nin en iyi söz yazarları, bestecileri ve aranjörleriyle çalışan Ebru Gündeş albüm kalitesi ve tirajıyla müzik piyasasının gündemine oturmayı yine başarmıştı.

2003 – 2003 yılında ise ‘Şahane’ albümü sevenleriyle buluştu. Sekizinci albümüyle bugüne kadar elde ettiği başarıyı ve satış grafiğini yakalayan Gündeş; bunun haklı gururunu taşıdı.

2004 – 2004 yılında dokuzuncu albümü ‘Bize de Bu Yakışır’ ile sevenleriyle buluşur.

2006 – 2006 yılının aralık ayında çıkan onuncu albümü ‘Kaçak’ ile müzik marketlerdeki yerini aldı, kariyerinin en güzel ve verimli günlerini yaşadığını söyleyerek son hız çalışmalarına devam etti.

2008 – 2 yıllık bir aradan sonra d.günü olan 12 Ekim de “EVET” ismini verdiği albümünü sevenleriyle buluşturan sanatçı Kızıl Mavi, Ölümsüz Aşklar, Harika gibi birçok şarkısı yine dillerden düşmezken yeni albümünün çalışmalarına başladı.

Ebru Gündeş 2011 – Müzik Yönetmenliğini Taşkın Sabah’ın yaptığı ; Ayla Çelik , Ersay Üner , Gökhan Tepe , Serdar Ortaç , Sinan Akçıl , Şebnem Sungur , Zeynep Talu ve Sezen Aksu‘nun değerli eserlerinden oluşan ” BEYAZ ” adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı .

2012 – yılında ki yeni albümünde 2 yeni şarkı olan ‘Sen Yoluna Ben Yoluma’ ve ‘Yaparım Bilirsin’ şarkıları ile şarkıcılık hayatını başarıyla sürdürmektedir.

Ebru Gündeş Albümleri
Tanrı Misafiri (1992)
Tatlı Bela (1994)
Ben Daha Büyümedim (1995)
Kurtlar Sofrası (1996)
Sen Allah’ın Bir Lutfusun (1998)
Dön Ne Olur (1999)
Ahdım Olsun (2001)
Şahane (2003)
Bize de Bu Yakışır (2004)
Kaçak (2006)
Evet (2008)
Beyaz (2011)
13.5 (2012)

Ebru Gündeş Filmografi
Tanrı Misafiri – 1993
Fırtınalar – 1995
Deli Divane – 1997
Sen Allah’ın Bir Lütfusun – 1999
Affet Beni – 1999
İmkansız Aşk – 2006

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Alfabetik Arama

A B C Ç D E F G H I
İ J K L M N O Ö P Q
R S Ş T U Ü V W Y Z

Facebook

Meslekler